Megbeszélés

2023.06.23. 08:59

Az amerikai nagykövettel tárgyalt a miniszterelnök

Az Egyesült Államokkal való stratégiai partnerség az elkövetkező időszakban az amerikai vállalatok számottevő romániai jelenlétében is meg fog mutatkozni - jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön, miután az Egyesült Államok bukaresti nagykövetét, Kathleen Kavalecet fogadta a Victoria-palotában.

Forrás: Facebook/Guvernul României

Agerpres

A kormány közleménye szerint a miniszterelnök hangsúlyozta az Egyesült Államokkal való stratégiai partnerség megerősítésének fontosságát konkrét gazdasági projektek és az amerikai vállalatok hazai beruházásai révén. Mint rámutatott, az országban jelen lévő amerikai cégek azon szándéka, hogy tovább növekedjenek és új munkahelyeket teremtsenek, visszaigazolása a stabil, kiszámítható és versenyképes gazdasági környezetnek és adókeretnek, amelyben a külföldi befektetők megbíznak. Az Egyesült Államokkal való stratégiai partnerség az elkövetkező időszakban az amerikai vállalatok számottevő romániai jelenlétében is meg fog mutatkozni - nyomatékosította.
Romániának az amerikai vízummentességi programba (Visa Waiver) történő felvételéről is tárgyalt Ciolacu Kathleen Kavaleckel. Megvitatták, hogy milyen előrelépést ért el az ország a technikai feltételek teljesítése terén, és beszéltek a szabad mozgás jogának fontosságáról mind az állampolgárok, mind az üzleti szféra tekintetében.
A háború kapcsán Kathleen Kavalec méltatta a Románia által az ukrán menekülteknek nyújtott támogatást és az erőfeszítéseket, amelyeket a régió stabilitásának biztosítására tesz az ország. Ugyanakkor készségét fejezte ki az emberkereskedelem megelőzéséért és leküzdéséért folytatott kétoldalú együttműködés megerősítésére.
Az amerikai nagykövet arról is biztosította a román miniszterelnököt, hogy az Egyesült Államok támogatja Románia csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez - áll még a kormány közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában