Sztrájk

2023.06.06. 10:44

A szülői szervezetek szerint a tanárok általános sztrájkja indokolt, de a vizsga előtt állókra nem szabad kihatnia

Illusztráció

Agerpres

A tanügyi alkalmazottak sztrájkja indokolt, de szükség van egy kompromisszumos megoldásra, amely lehetővé tenné az országos vizsgák eredeti ütemterv szerinti megszervezését - jelentette ki kedden a Szülői Szervezetek Országos Szövetségének elnöke.
Iulian Cristache az AGERPRES-nek azt nyilatkozta, a tanárok munkabeszüntetése teljesen indokolt, elégedetlenségük érthető, hiszen a pályakezdő pedagógusok 2400 lejes fizetése "megalázó". Ugyanakkor azonban úgy véli, a végzős diákoknak most támogatásra van szükségük, lehetővé kell tenni számukra, hogy leérettségizzenek. Mint mondta, különösen azok vannak nehéz helyzetben, akik már beiratkoztak külföldi egyetemekre. „Egy rövid idő erejéig szükség van egy kompromisszumos megoldásra. Ez az én üzenetem” - fogalmazott Iulian Cristache, aki szerint "egyértelmű", hogy kedden és szerdán még tartani fog az általános sztrájk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában