Közlemény

2023.05.31. 13:25

Több mint 140 migránst tartóztattak fel az Arad és Bihar megyei határrendészek a román-magyar határnál

Az Arad és Bihar megyei határrendészek több mint 140 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában a román-magyar határon.

Forrás: www.politiadefrontiera.ro

Agerpres

Az Arad megyei határrendészet szerdai közleménye szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél egyetlen kamionban 64 potyautast fedeztek fel a jármű átvizsgálásakor. További négy kamionban még 75 migránsra bukkantak a határrendészek. Négy járműnek török, egynek román sofőrje volt. A fuvarlevelek szerint fémprofilokat, textíliákat, műanyag dobozokat és kerámialemezek vágására alkalmas gépeket szállítottak németországi, franciaországi és ausztriai vállalatoknak.
Miután bekísérték őket az őrsre és elvégezték a személyazonosításokat, kiderült, hogy szíriai, iraki, egyiptomi és pakisztáni állampolgárokról van szó, akik Nyugat-Európába akartak eljutni.
A Bihar megyei borsi határátkelőnél további négy migránsra bukkantak a határrendészek egy bolgár sofőr vezette nyergesvontató rakterében. Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy 24 és 38 éves bangladesi állampolgárok.
A hatóságok büntetőeljárást indítottak a sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen pedig illegális határátlépési kísérlet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában