Kifogásolás

2023.05.31. 14:16

Tanasă: Az AUR számára elfogadhatatlan a magyar tisztségviselők viszonyulása a szomszédos Romániához

Agerpres

Elfogadhatatlannak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője, Dan Tanasă a magyarországi tisztségviselők romániai látogatásainak 'problémáját'.
Az ellenzéki politikus a pártja nevében 'a kérdés tisztázására' szólította fel az államfőt és a kormányt. 'Az AUR folyamatosan jelezte, hogy magánlátogatások ürügyén Magyarország államfője és más budapesti tisztségviselők revizionista, Romániával szemben ellenséges és a románok méltóságát sértő akciókat hajtanak végre román területen' - jelentette ki a sajtótájékoztatón.
Tanasă kifogásolta, hogy a bukaresti hatóságok mindössze 'banális tiltakozó állásfoglalásokkal' reagáltak a magyarországi politikusok Romániában elhangzó üzeneteire.
'Számunkra teljesen elfogadhatatlan a magyar tisztségviselők viszonyulása a szomszédos Romániához. Mélységesen sértőek Magyarország államfőjének üzenetei, és úgy gondoljuk, hogy az állam első embereinek, Klaus Iohannis elnöknek, Ciucának, Ciolacunak (...) reagálniuk kell" - mondta Tanasă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában