Előrejelzés

2023.05.29. 17:53

Országszerte kitart a fokozott légköri instabilitás a következő két hétben

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Országszerte kitart a légköri instabilitás a következő két hétben is, a hőmérsékleti értékek napról napra változnak, és záporok, zivatarok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 29. és június 11. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Erdélyben június 2-áig fokozatosan melegszik fel az idő, a hétfői átlag 23 Celsius-fokról egészen 25-26 fokig. Ezt követően lehűlés várható, a a nappali csúcsértékek 23 fok körül alakulnak, majd június 7-e után ismét 24-25 fok körül alakul az átlagos csúcshőmérséklet. Az éjszakai minimumok nem módosulnak számottevően a két hét alatt, végig 10-12 fok körül alakulnak. A leghűvösebb a jelzett időszak első két éjjelén lesz. Záporokra, zivatarokra leginkább június 4. és 11. között lehet számítani.
A Bánságban az első napokban jegyzett 23-24 fokról 26 fokig melegszik fel napközben az idő június elsejére és másodikára, az ezt követő enyhe lehűlés pedig ismét 24 fok körüli csúcsértékeket fog eredményezni június 6-án. A jelzett időszak végén csak egy fokkal lesz ennél melegebb. Május 29-e és június 8-a között az éjszakai minimumok nem módosulnak számottevően, 12-13 fok körül alakulnak, majd ezt követően egészen a kéthetes időszak végéig 14 fok körül lesznek. Záporokra, zivatarokra szinte végig számítani lehet, inkább a délutáni és esti órákban.
A Körösvidéken május 29-e és június 2-a között 25 fok körül, ezután a második hét végéig 24-26 fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek. Az éjszakai minimumok nem módosulnak számottevően a két hét alatt, végig 10-13 fok körül alakulnak. Záporokra, zivatarokra inkább a délutáni és esti órákban lehet számítani.
A hegyvidéken a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet várható a következő két hétben, 13-15 fok körüli maximumokkal és 6-8 fokos minimumokkal. Záporokra, zivatarokra szinte végig számítani lehet, inkább a délutáni és esti órákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában