Metró

2023.05.25. 17:20

Nicolae Ciucă kormányfő jelenlétében írták alá a kolozsvári metró tervezési és kivitelezési szerződését

Forrás: Facebook

Agerpres

Nicolae Ciucă kormányfő, Sorin Grindeanu szállítási és Lucian Bode belügyminiszter jelenlétében írták alá csütörtökön Kolozsváron a metró tervezésének és kivitelezésének szerződését, amit részben az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül finanszíroznak.
A miniszterelnök elmondta, öröm számára, hogy egy ilyen fontos esemény okán térhetett vissza Kolozsvárra, hangsúlyozva, hogy ez az elmúlt 30 év legértékesebb és legjelentősebb beruházása. Emlékeztetett arra, a különböző nemzetközi elemzések szerint a kolozsvári életszínvonal felzárkózott a fejlett országokéhoz. Hozzátette, hogy Kolozsvár követendő példa a többi önkormányzat számára a polgárok magas életszínvonalának biztosításában.
Emil Boc kolozsvári polgármester korábban bejelentette, hogy a metrót kétmilliárd eurós beruházássak építik meg. A tervek elkészítésére hat hónapot szabtak meg, ami után következik a kivitelezés.
A PNRR-ben szereplő mérföldkő szerint 2026. július 31-éig el kell készülnie kilenc megállónak és az ezeket összekötő földalatti alagútnak, ami nem jelenti azt, hogy a metró már közlekedni is fog. Ez csak 2031-ben fog megtörténni, amikor mind a 19 megálló elkészül - mondta Boc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában