Tanügy

2023.05.21. 16:10

Nicolae Ciucă: az oktatás prioritás a kormány és a kormánykoalíció számára

A kormány és a kormánykoalíció számára prioritás az oktatás - jelentette ki vasárnap Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Forrás: gov.ro

Fotó: RADU BADOIU

Agerpres

A kormány vasárnap közzétett egy videót a miniszterelnöknek az oktatási szakszervezetekkel folytatott tárgyalások kezdetén tett nyilatkozatával. Nicolae Ciucă mellett Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke, Ligia Deca oktatási miniszter, Lucian Bode belügyminiszter, Marius Budăi munkaügyi miniszter és Adrian Câciu pénzügyminiszter is jelen van az egyeztetésen. Ciucă azt mondta, hogy az oktatás a "kormányprogram két legfontosabb prioritásának" egyike.

Arról is beszélt, hogy a tanügyi szakszervezetek által bejelentett általános sztrájk plusz nyomást jelent a vizsgák előtt álló diákok számára.

"A prioritás az oktatás, ez továbbra is élen áll a koalíciós vállalások között. Gondoskodtunk arról, hogy az oktatási törvénytervezeteket a legalaposabb vitának vessük alá. Mert a gyermekek jövőjéről, a szülők nyugalmáról van szó, és arról, hogy mit tervezünk az országunk számára" - mondta a kormányfő.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy a szakszervezetekkel való találkozó azt jelzi, hogy megoldásokat lehet találni. "Nem hagyhatjuk a gyerekeket a vizsgák előtt és a tanév vége előtt cserben, mert nem tudunk megoldást találni az Önök által felvetett problémákra" - tette hozzá a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában