Euróvíziós Dalfesztivál

2023.05.12. 09:33

Nem jutott be a döntőbe a Romániát képviselő Theodor Andrei

Agerpres

A Romániát képviselő Theodor Andreinek nem sikerült bejutnia csütörtök este az idei Euróvíziós Dalfesztivál döntőjébe. A román énekes a második elődöntőben lépett fel a D.G.T. (Off and On) című dalával.

Csütörtök este Albánia, Ciprus, Észtország, Belgium, Ausztria, Litvánia, Lengyelország, Ausztrália, Örményország és Szlovénia képviselőjének sikerült bejutnia a döntőbe. A szombati fináléban rajtuk kívül Horvátország, Moldovai Köztársaság, Svájc, Finnország, Csehország, Izrael, Portugália, Svédország, Szerbia és Norvégia, illetve - hivatalból - Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Ukrajna képviselője vesz részt. Utóbbi azért, mert tavaly a dalfesztivált Ukrajna énekese nyerte.

A döntőt a liverpooli M&S Bank Arénában tartják. Az eseményt élőben közvetíti a TVR 1, a TVR Internaţional és a TVR+ csatorna.

Románia legjobb eredményei ezen a versenyen: kétszer harmadik helyezés (Lumini?a Anghel & Sistem - Kijev, 2005; Paula Seling és Ovi - Oslo, 2010) és egyszer negyedik helyezés (Mihai Trăistariu - Athén, 2006). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában