Politika

2023.05.02. 09:23

Marcel Ciolacu: Biztos vagyok benne, hogy június 1-jéig megtörténik a kormányfőcsere

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének meggyőződése, hogy június elejéig sor kerül a miniszterelnök-cserére. „Nincsen még pontos időpont, de biztos vagyok benne, hogy június 1-jéig megtörténik a kormányfőcsere” - fogalmazott Marcel Ciolacu az Antena 3 televízió egyik hétfő esti műsorában.
Megkérdezték tőle, biztos-e abban, hogy Klaus Iohannis államfő is egyetért a miniszterelnöki jelölésével, mire a PSD-elnök azt válaszolta, ettől eltérő döntésig a Nemzeti Liberális Párt és a PSD által aláírt megállapodásban foglaltakra hagyatkozik. „Én nem Iohannis úrban, hanem Románia elnökében bízom. Remélem, hogy mindannyian tanultunk a hibáinkból. Én tényleg normális Romániát szeretnék” - fogalmazott. Hozzátette, meggyőződése, hogy mindkét párt be fogja tartani a megállapodásukban előírtakat, idejében és viták nélkül megtörténik a kormányfőcsere, majd ismertetik a "frissített" kormányprogramot.
Az esetleges minisztercserékkel kapcsolatban Ciolacu azt mondta, erről közösen döntenek majd a koalíciós partnerekkel, de jómaga szeretné, ha Mihai Tudose volt miniszterelnök is tagja lenne az új kabinetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában