Kék hírek

2023.05.20. 07:22

Korrupciós bűncselekmények miatt eljárást indított a DNA a nagylaki határrendészet 24 alkalmazottja ellen

Illusztráció

Agerpres

A határrendészet 23 alkalmazottja és az adócsalás elleni főigazgatóság egyik felügyelője ellen indított eljárást vesztegetés elfogadása és befolyással üzérkedés miatt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).
Az ügyészek szerint 2022 májusa és 2023 januárja között a 23 határrendész, akik a nagylaki közúti, illetve a nagylaki autópálya-határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, 50 és 600 euró közötti összegekért cserébe rendszeresen szemet hunytak afölött, hogy a Moldovai Köztársaság egyes állampolgárai túllépték az Európai Unióban az EU-n kívüli állampolgárokra érvényes tartózkodási határidőt. Egyik határrendész 2022. május 12-én 100 euróért szülői beleegyezés nélkül kiengedett egy kiskorú román állampolgárt az országból.
Az adócsalás elleni főigazgatóság felügyelője, Matei Marius Gheorghiţă 2022-ben és 2023-ban 1200 eurót kért és kapott egy személytől, akinek azt ígérte, hogy befolyását latba vetve lehetővé teszi a kulturális örökséghez tartozó tárgyak (festmények, szobrok) kivitelét az országból. Az ügyben más személyek ellen is kivizsgálás folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában