Arad megye

2023.05.30. 17:37

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határnál, Varsándnál a várakozási idő tíz óra

Illusztráció

Agerpres

Hosszú kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határon, a nagylaki autópálya-átkelőnél tíz, Varsándnál nyolc kilométeres a sor.
A határrendészet Trafic online alkalmazásán elérhető adatok szerint Varsándnál két sávon zajlik a kamionok kiléptetése, és hozzávetőlegesen 10 óra a várakozási idő. A 79A jelzésű országúton nyolc kilométeres a kamionsor emiatt, ezen a szakaszon rendőrök irányítják a forgalmat.
A nagylaki autópálya-átkelőnél 10 kilométeres a sor, itt négy sávon halad a forgalom, és legalább négy órát kell várniuk a kamionoknak. A Nagylak I-es átkelőnél két óra a várakozási idő.
A torlódás annak tulajdonítható, hogy pünkösdhétfőn 23 óráig korlátozták a teherautók közlekedését Magyarországon, így ezek a járművek nem juthattak be a szomszédos ország területére - magyarázta az aradi határrendészet sajtószóvivője, Alexandru Andrei Dincă. A román oldalon csak akkor tudnak újabb sávokat megnyitni, ha a magyar fél is biztosítani tudja ehhez a személyzetet - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában