Románia

2023.05.13. 11:03

Hígított fertőtlenítőszerekkel vert át egy cég 46 kórházat az ügyészség szerint

Illusztráció

Agerpres

Vádat emelt Bukarest első kerületének bírósági ügyészsége egy ploieşti-i cég ellen, amely az ügyészek szerint hígított fertőtlenítőszereket adott el 46 kórháznak. Az Al Carina SRL nevű, ploieşti-i székhelyű céget folytatólagosan elkövetett csalással vádolják.

Az ügyészség pénteki közleménye értelmében 2018. december 7. és 2019. augusztus 1. között a vállalat 46 kórház vezetőségét tévesztette meg, hamis adatokat közölve az egészségügyi intézményekben használt Lozopren Plus AFb, Triton Rapid AFb és Oxidice S-Des nevű fertőtlenítőszerek hatóanyag-koncentrációjára és baktériumölő hatására vonatkozóan.

A cég összesen 1.006.405 lej kárt okozott a kórházaknak, amelyek vásároltak a nem megfelelő fertőtlenítőszerekből. Ezek között található a szív- és érrendszeri betegségek bukaresti sürgősségi intézete, a marosvásárhelyi szív-érrendszeri és transzplantációs intézet, a bukaresti egyetemi sürgősségi kórház és több megyei kórház.

Az Al Carina SRL cég neve a 2016-os Hexi Pharma-botrány idején is felmerült, tulajdonosa Dan Cruceanu üzletember.

A pénzügyminisztériumhoz 2021-ben benyújtott utolsó mérlegében 12 alkalmazottat, 18 millió lejes forgalmat és 6,3 millió lejes nyereséget tüntettek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában