Gyakorlat

2023.05.10. 18:31

Hadgyakorlat kezdődik május 29-én

Forrás: Ro Insider

Agerpres

Románia és 13 szövetséges, illetve partnerország - Albánia, Bulgária, Franciaország, Grúzia, Görögország, Olaszország, Észak-Macedónia, Moldovai Köztársaság, Hollandia, Montenegró, Lengyelország, Portugália és az Amerikai Egyesült Államok - mintegy 10.000 katonája vesz részt a SABER GUARDIAN 23 gyakorlaton május 29. és június 9. között.
A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hadgyakorlat katonai gyakorlótereken, poligonokon és településeken zajlik majd Konstanca, Ialomiţa, Brassó, Galac, Brăila, Tulcea megyében és Bukarestben.
A gyakorlaton részt vevő műszaki és személyi állomány csütörtökön indul a kijelölt helyszínekre. Közutakon fognak haladni oszlopokba rendeződve, katonai rendőrök kíséretében - hívja fel a figyelmet a minisztérium.
Az országos vezérkar által irányított SABER GUARDIAN 23 gyakorlat a DEFENDER EUROPE 23 gyakorlategyüttes része, olyan kiképzésekkel együtt, mint a SWIFT RESPONSE 23 és az IMMEDIATE RESPONSE 23.
A SABER GUARDIAN ugyanakkor része a USAREUR-AF közös kiképzési programjának, amelynek célja a szövetséges és partnerállamok fegyveres erőivel való interoperabilitás fokozása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában