Figyelem!

2023.05.30. 13:03

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültség az ország nyugati és délnyugati részében

A déli óráktól érvényes másodfokú (narancssárga jelzésű) és elsőfokú (sárga) árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) az ország nyugati és délnyugati részében levő megyék folyóvizeire.

Illusztráció

Agerpres
A hidrológusok szerint kedden 13 órától szerdán 16 óráig másodfokú az árvízkészültség a Berzava vízgyűjtő medencéjében (Krassó-Szörény és Temes megye).
Délután 2 órától éjfélig szintén másodfokú riasztás érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Hunyad és Arad megye), Béga (Temes megye), Temes, Karas és Néra (Krassó-Szörény és Temes megye).
Kedd déltől ugyanakkor érvényben van szerda éjfélig egy elsőfokú riasztás is a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Pogányos (Krassó-Szörény megye) és Berzava (Krassó-Szörény és Temes megye).
Szintén elsőfokú riasztás érvényes szerda reggel 9 óráig a következő folyóvizekre: Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Maros (Hunyad és Arad), Ó-Béga (Temes és Arad), Béga (Temes), Temes, Moravica, Karas, Néra (Krassó-Szörény és Temes), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény), Duna kisebb mellékfolyói (Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj), Desnăţui (Mehedinţi és Dolj), Zsil (Gorj), Motru (Gorj és Mehedinţi), Gilort (Gorj) és Olt (Szeben, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt és Dolj).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában