Havazás

2023.05.19. 11:54

Dolgoznak az útkarbantartók a Transzalpina járhatóvá tételén

Képernyőfotó

Forrás: DRDP Craiova

Agerpres

Az útügyi igazgatóság Craiova megyei területi kirendeltségének alkalmazottai folytatják a 67C jelzésű országút (Transzalpina) Rânca és Obârşia Lotrului közötti szakaszán a hó eltakarítását, bár az elmúlt napok időjárása nem kedvez ezeknek a munkálatoknak. A vállalat pénteken a Facebook-oldalán közölte, hogy az útra helyenként nagyon vastag hóréteg rakódott le, az útkarbantartók dolgát pedig hóvihar és köd nehezíti.
'Folytatjuk azonban a munkát, mert tudjuk, hogy a turisták türelmetlenül várják az út megnyitását. Azonban csak akkor nyitjuk majd meg a Transzalpinát, ha már a biztonságos közlekedést lehetővé tevő összes munkálatot elvégeztük' - jelentette ki Călin Cosmin Petruţ, a területi kirendeltség igazgatója.
Azt is elmondta, hogy a hó eltakarítása és az út szabaddá tétele mellett az útkarbantartók a tél folyamán megsérült közlekedési táblák és közúti jelzések, védőkorlátok helyreállításán is dolgoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában