Határrendészet

2023.05.23. 12:21

Az Arad megyei határrendészek 116 migránst tartóztattak fel a román-magyar határnál az elmúlt 24 órában

Agerpres

Az Arad megyei határrendészek 116 pakisztáni, algériai, marokkói, iraki, bangladesi, törökországis és Srí Lanka-i migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában, akik járművekben elrejtőzve vagy gyalogosan, a mezőn keresztül próbáltak illegálisan átjutni Magyarországra.
A határrendészet keddi közleménye értelmében a nagylaki autópálya-határátkelőnél négy kamionban elrejtőzve összesen 100 migránsra bukkantak a hatóságok. Három járművet török, egyet román sofőr vezetett. A fuvarlevelek szerint a járművek alumíniumot, fémalkatrészeket és bútordarabokat szállítottak németországi, magyarországi és nagy-britanniai kereskedelmi vállalatoknak.
Szintén a nagylaki autópálya-határátkelőnél szolgálatot teljesítő határrendészek fedeztek fel egy Romániából Spanyolországba tartó buszban hat migránst a csomagtérben és a mellékhelyiségben elrejtőzve. A busz mindkét sofőrje romániai.

A határrendészek ugyanakkor tíz, a román-magyar határvonal felé gyalogosan haladó személyt tartóztattak fel Nagylak közelében, a határtól néhány méterre. A migránsok személyazonosságának vizsgálatakor kiderült, hogy pakisztáni, algériai, marokkói, iraki, bangladesi, törökországis és Srí Lanka-i állampolgárok, akik törvénytelen módon próbáltak meg valamely nyugat-európai országba jutni. A hatóságok büntetőeljárást indítottak a sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen pedig illegális határátlépési kísérlet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában