Biztonság

2023.05.19. 12:30

A kiberbiztonsági igazgatóság azt ajánlja a közintézményeknek, hogy tiltsák meg a TikTok használatát a munkahelyi eszközökön

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság azt ajánlja a romániai hatóságoknak és közintézményeknek, hogy tiltsák meg a TikTok letöltését, telepítését és használatát a munkahelyi eszközökön.
Az intézmény csütörtök esti közleménye szerint szerdai ülésén a Kiberbiztonsági Operatív Tanács (COSC) elemezte a kínai ByteDance Limited alkalmazásának letöltésével, telepítésével és használatával kapcsolatos kockázatokat. A testület következtetései alapján az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság több ajánlást is megfogalmazott.
Ezek szerint felkérték a hazai hatóságok és közintézményeket, hogy távolítsák el az informatikai rendszereikre telepített TikTok alkalmazást, és tiltsák meg a letöltését, telepítését és használatát a munkahelyi számítógépeken.
Az igazgatóság ajánlása szerint valamennyi romániai hatóságnak és közintézménynek haladéktalanul végre kell hajtania ezeket az intézkedéseket a TikTok által okozott kiberbiztonsági kockázatok csökkentése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában