Látogatás

2023.05.30. 12:52

A brit uralkodót fogadja pénteken Iohannis a Cotroceni-palotában

Agerpres

Klaus Iohannis államelnök pénteken fogadja a Cotroceni-palotában III. Károly brit királyt. A hivatalos fogadási ceremónia után a román elnök és a brit uralkodó négyszemközti megbeszélést folytat, majd találkoznak az állami hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel.
Andrew Noble brit nagykövet az AGERPRES hírügynökséggel hétfőn közölte, hogy III. Károly brit király magánlátogatásra érkezik Romániába, melynek keretében udvariassági látogatást tesz Klaus Iohannis államfőnél.
III. Károly király - akkor még walesi hercegként - 25 évvel ezelőtt látogatott először Romániába, ahova most már királyként tér vissza. Ez az első alkalom egyébként, hogy az Egyesült Királyság uralkodója meglátogatja Romániát. Látogatása azonban magánjellegű lesz, akárcsak eddigi romániai látogatásainak zöme - mondta a diplomata. „Mint minden alkalommal, találkozni fog az államfővel, udvariassági gesztusként” - mondta Noble, hozzátéve, hogy a Cotroceni-ben tett vizit után a látogatás többi része magánjellegű lesz.
A nagykövet nem kívánt további részletekkel szolgálni III. Károly király romániai útjáról. Mint mondta, szeretné, ha mindenki tiszteletben tartaná a látogatás privát jellegét, hogy az a lehető legnyugodtabb és legdiszkrétebb legyen az uralkodó számára. III. Károlyt május 6-án koronázták meg a Westminster apátságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában