Tüntetés

2023.04.07. 19:31

Nicolae Ciucă sürgős megoldásokat kért a mezőgazdasági minisztertől a romániai gazdák problémáira

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Nicolae Ciucă miniszterelnök pénteken tárgyalt a Victoria-palotában a mezőgazdasági miniszterrel, sürgős intézkedéseket kért Petre Daeától a romániai gazdák támogatására - számolt be Dan Cărbunaru kormányszóvivő.
A találkozó előzménye, hogy a nap folyamán a hazai mezőgazdasági termelők a országos tiltakozó akciókat tartottak az ukrán gabonával kapcsolatos európai uniós politika módosítását követelve. A tüntetők az ukrán gabonaimport okozta károk enyhítésére szánt 10,5 millió eurós uniós támogatást a károk mértékéhez képest nevetségesen kevésnek tartják.
Dan Cărbunaru közlése szerint a kormányfő sürgős megoldásokat vár a mezőgazdasági minisztertől a romániai gazdák problémáira. 'A fő intézkedéseknek a termelők, a feldolgozóiparra és a kiskereskedelmi láncok közötti tisztességes kapcsolatra, valamint a mezőgazdasági termékek kivitelének megkönnyítésére kell irányulniuk a kereskedelmi mérleg kiegyensúlyozása érdekében' - fogalmazott a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában