Politika

2023.04.05. 16:47

Marcel Ciolacu: Nagytakarítást követelek a közkiadások terén

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A közkiadások csökkentését sürgeti a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, aki méltánytalannak tartja, hogy miközben a lakosság vásárlóereje csökken, a költségvetési kiadások "mértéktelenül nőnek".
Marcel Ciolacu egy szerdai Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a kormánynak sürgősen le kell állítani a "pazarlást" a közintézményekben. Hozzátette, meg kell vizsgálni, hogy hol vannak "túlzott vagy indokolatlan kiadások", és meg kell szüntetni minden "hosszú távú bónuszt". „Azokra a prémiumokra vagy pótlékokra gondolok, amelyek a rendkívüli eredmények jutalmazása helyett egyfajta állandó járadékká váltak, amelynek nincs semmi köze a teljesítményhez” - fogalmazott.
A PSD-elnök úgy véli, valamennyi minisztériumnak és közintézménynek meg kellene vizsgálnia azoknak a posztoknak a helyzetét, amelyeknek a betöltői a fizetés mellett nyugdíjat is kapnak, bár még nem érték el a nyugdíjkorhatárt. „Nagytakarítást követelek tehát a közkiadások terén. A beruházásoktól nem vonunk el forrásokat, de a pazarlásnak véget kell vetni” - szögezte le Marcel Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában