Csalás

2023.04.01. 19:20

Gyűlnek a bizonyítékok az ukrán menekültek elszállásolását jogtalanul elszámoló köztisztviselők ügyében

A 203 Máramaros megyei helyszínen tartott pénteki házkutatások során a rendőrök bizonyítékokat találtak arra, hogy több köztisztviselő jogtalanul jutott pénzhez az ukrán menekültek elszállásolására szánt költségvetési forrásból.

Agerpres

Az országos rendőr-főkapitányság szombati közleménye szerint a hatóságok dokumentumokat, mobiltelefonokat, számítógépeket, adathordozókat és jelentős pénzösszegeket foglaltak le.

Pénteken Máramarosszigeten, Szaploncán, Aknasuhatagon és további hat Máramaros megyei településen tartottak házkutatásokat. A rendőrség szerint a gyanúsítottak lakásán talált pénzösszegek az ukrán menekültek szállás- és étkezési költségeinek jogtalan elszámolásaiból származnak.

A közlemény szerint az elszámolások egy részében lakhatatlan, építés alatt álló, nyílászárók és közművesítés nélküli, vagy leromlott állapotú ingatlanokat jelöltek meg a kérelmezők. A vizsgálatok folytatódnak ebben az ügyben.

Az országos rendőr-főkapitányság pénteken jelentette be, hogy összesen 203 helyszínen tartanak pénteken házkutatást a Máramaros megyei rendőrök olyan köztisztviselőknél, akik a gyanú szerint magánokirat-hamisítással összesen mintegy 2 millió euróhoz jutottak hozzá jogtalanul az ukrán menekültek elszállásolására szánt költségvetési pénzből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában