Adatok

2023.04.19. 12:46

A múlt heti koronavírusos esetek 41,5 százalékát Bukarestből, Kolozs, Iaşi, Szeben és Brassó megyéből jelentették

Illusztráció

Agerpres

Az április 10. és 16. közötti héten jegyzett koronavírusos megbetegedések 41,5 százalékát Bukarestből, valamint Kolozs, Iaşi, Szeben és Brassó megyéből jelentették - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). Az egy hét alatt 4201 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és 40 koronavírussal diagnosztizált személy (19 férfi és 21 nő) haláláról érkezett jelentés.
Az elmúlt héten megfertőződött személyek 48,3 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen. Az oltott fertőzöttek 49,8 százaléka vagy közvetlenül az oltást követően, vagy több mint hat hónappal a legutóbbi adag beadása után kapta el a betegséget. A koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások 50 százaléka Konstanca, Iaşi, Bihar, Szeben és Tulcea megyében történt. Az elhunytak 68,3 százaléka nem volt beoltva. A koronavírus miatt eddig elhunytak 86,5 százaléka 60 éven felüli volt, 54,7 százalékuk férfi. 93,8 százaléknak volt még legalább egy nyilvántartott betegsége - olvasható a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában