Ütközés

2023.03.26. 10:32

Újabb vonatbaleset történt Romániában, egy vasutas meghalt

Két héten belül másodszor történt személyi sérüléssel járó vonatbaleset Romániában: szombat este a galaci (Galați) pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni.

Forrás: Galac Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

MTI

A halálos áldozat, egy 53 éves nő, annak a Mărășeștibe induló személyvonatnak volt a kalauza, amelyet össze kellett volna kapcsolni a mozdonnyal. A helyszínre érkező rohammentősöknek a pályaudvaron még sikerült újraéleszteniük, de kórházba szállítását követően meghalt. A mozdonyvezetőt lábsérüléssel, a személyvonat másik kalauzát kéz- és fejsérüléssel, az összetört vasúti kocsiban tartózkodó utast pedig, lábsérüléssel szállították kórházba.

A rendőrség szerint a mozdony fékrendszere hibásodott meg, azért rohant neki a szerelvénynek. A CFR egy másik szerelvényt indított 80 perc késéssel Mărășeștibe.

Március 13-án 12 utas megsérült, közülük négy kórházba került, amikor az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat a Teleorman megyei Roșiorii de Vede térségében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő, gépkocsikat szállító tehervonatba. A nyomozás még nem zárult le, de az első adatok szerint a ráfutásos baleset azért következett be, mert a mozdonyvezető nem állt meg a tilos jelzésnél, csak lassított, azt remélve, hogy felszabadul előtte a pálya, amíg az állomáshoz ér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában