Klímaváltozás

2023.03.31. 17:39

Timmermans: egy olyan ipari forradalom közepén vagyunk, amelyben minden megváltozik a gazdaságunkban

Egy olyan ipari forradalom kellős közepén vagyunk, amelyben minden megváltozik a gazdaságunkban: a termelés, a munka és az egymáshoz való viszonyulásunk – jelentette ki pénteken Bukarestben Frans Timmermans a Szociáldemokrata Párt (PSD) rendezvényén.

Forrás: Agerpres

Agerpres

Az első romániai szociáldemokrata párt létrehozásának 130-ik évfordulójának szentelt konferencián az Európai Bizottság alelnöke kifejtette: a világ előtt álló legnagyobb kihívásnak a klímaválságot tartja, amely szerinte az emberiség túlélését veszélyezteti. "Szerintem erről többet, nem kevesebbet kellene beszélnünk. Ennek a szociáldemokrata mozgalmunk egyik témájának kellene lennie" – fogalmazott beszédében az uniós tisztségviselő.

Hozzátette: ha nem történik valamilyen változás, a gazdagok és a gazdaságot irányító személyek találnak majd egy menedéket, ahol "nem fenyegeti őket árvíz vagy aszály", de az egyszerű, dolgozó embereknek nem lesz ahová menekülniük.

"Ha nem foglalkozunk a klímaválsággal, és nem akadályozzuk meg, hogy a hőmérséklet 2 foknál kevesebbet emelkedjen, akkor mindenhol lázadások lesznek, az ipari ágazatoknak el kell költözniük. A klímaváltozással, Putyin fenyegetéseivel a mi generációnknak kell foglalkoznia, és ezeket a problémákat most kell kezelnünk" – mondta Frans Timmermans. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában