Romgaz

2023.03.23. 19:57

Tavaly 16 százalékkal csökkent a földgázfogyasztás Romániában

Illusztráció

Agerpres

Romániában tavaly 16 százalékkal csökkent a földgázfogyasztás - jelentette ki egy csütörtöki szakmai konferencián a Romgaz vezérigazgatója.
Răzvan Popescu elmondta, hogy a múlt évben az állami vállalat piaci részesedése a teljes gázfogyasztásból tavaly mintegy 50 százalékos volt, a hazai termelésből származó gázfogyasztásból pedig több mint 60 százalékos. Ezek az adatok szerinte azt bizonyítják, hogy a Romgaz teljesítette és teljesíti az energiabiztonság megteremtésére vonatkozó összes kötelezettségét, különösen a háztartási fogyasztók és a hőtermelők számára.
Emlékeztetett arra, hogy tavaly a vállalat mintegy 5,5 milliárd lejt fordított fejlesztésekbe, idén pedig 2,3 milliárd lejes befektetéseket terveznek, amiből 800 millió lejt a fekete-tengeri Neptun Deep gázmező kitermelésének előkészítésére fordítanak.
A vezérigazgató elmondta, hogy a fekete-tengeri földgázkitermelés 2026-2027-re várható beindításáig Romániának a szárazföldi termelésre kell támaszkodnia, amelyet megfelelő szinten kell tartania az évi 2,5 százalékos természetes csökkenés körülményei között. A Neptun Deepről Răzvan Popescu kijelentette, hogy a beruházás a terveknek megfelelően halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában