Ítélet

2023.03.15. 08:36

Szabadságvesztésre ítélték a 2021-es konstancai tűzvészt előidéző tinédzsert

Forrás: ziuaconstanta.ro

Agerpres

Három év négy hónap szabadságvesztésre ítélte az ítélőtábla azt a tinédzsert, aki 2021-ben százötven lakást és több tucat autót felemésztő tűzvészt idézett elő egy konstancai tömbházban. A döntés jogerős. A fiúnak egy büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie büntetését.
Az ítélőtábla ezzel elutasította a vádlott, Tudor Alexandru Andrei fellebbezését, amelyet a konstancai bíróság 2022-ben hozott, szintén három év és négy hónap szabadságvesztésre vonatkozó ítélete ellen nyújtott be.
A tizenévest rongálás, gondatlanságból elkövetett testi sértés és szökés bűncselekményében találták bűnösnek (utóbbiban azért, mert házi őrizete idején megszökött a lakásból).
2021 december 15-éről 16-ára virradóan kigyulladt egy tömbház Konstancán. Százötven lakás és az épület mélygarázsában leparkolt 37 autó vált a lángok martalékává. A tömbházból ki kellett menekíteni 250 embert, köztük 70 gyermeket. Több tucat ember a helyszínen részesült elsősegélyben, nyolc személyt kórházba kellett szállítani.
A nyomozók végignézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és ezek alapján két tizenévest gyanúsítottak: akkor egyikük 13, a másik 15 éves volt. A 15 évest őrizetbe vették, és a kihallgatáskor beismerte, hogy a mélygarázsban talált flakonokat gyújtotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában