Megszavazták

2023.03.25. 17:27

Rendkívüli kongresszuson választották újra a Népi Mozgalom Párt elnökét, Eugen Tomacot

Forrás: EP

Agerpres

Újraválasztották Eugen Tomac európai parlamenti képviselőt a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöki tisztségébe a párt szombati rendkívüli kongresszusán.
A parlament épületében szervezett PMP-kongresszuson 708 szavazati joggal rendelkező küldött vett részt, közülük 705-en Eugen Tomacra szavaztak, egyvalaki ellene, és két szavazatot érvénytelennek nyilvánítottak - közölték a szervezők.
A PMP főtitkára Ionuţ Simionca lett.
Megválasztották a párt 29 alelnökét is, köztük van Marius Paşcan, Gheorghe Ialomiţianu, Petru Movilă, Dorel Onaca, Florian Bichir, Claudiu Palaz, Ion Ariton, Clement Negruţ, Corneliu Bichineţ és Ştefan Florescu.
Eugen Tomac köszönetet mondott a rá adott szavazatokért, és kijelentette, hogy a párt elsődleges célkitűzése egy 'jobboldali tömb' létrehozása, amely 'alternatívát kínál' az ország lakosságának. 'Természetesen a következő célkitűzésünk visszakerülni a parlamentbe egy olyan csapattal, akik képesek Románia érdekeit képviselni, és persze az is, hogy mi adjuk a következő államfőt az országnak' - mondta a PMP újraválasztott elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában