Orvoshiány

2023.03.22. 11:53

Rafila reméli, hogy 2030-ra megoldódik a munkaerőhiány az egészségügyben

Kissé csökkent az orvosok elvándorlásának mértéke – jelentette ki szerdán Alexandru Rafila. Az egészségügyi miniszter reményét fejezte ki, hogy 2030-ra megoldódnak a humánerőforrás-problémák az egészségügyben.

Forrás: bursa.ro

Agerpres

Rafila szerdán részt vett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodája tagállamainak csúcsértekezletén, amelynek központi témája az egészségügyben tapasztalható humánerőforrás-hiány. Az egészségügyi miniszter azt mondta, az elmúlt években Romániából sok egészségügyi szakember költözött más európai országokba, az Amerikai Egyesült Államokba vagy Kanadába, de nagy egészségügyi beruházások történtek, és reményei szerint 2030-ra megszűnik a munkaerőhiány ebben az ágazatban. "Reformfolyamaton megyünk keresztül, amit azért említek, mert a WHO tavalyi támogatásának köszönhetően Romániának sikerült elfogadnia az első egészségügyi munkaerő-fejlesztési stratégiát" – mondta Rafila.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodájához tartozó államok csúcsértekezlete szerdán és csütörtökön zajlik miniszterek, államtitkárok, HR-osztályok vezetői és a WHO regionális európai szakértőinek részvételével. A találkozó célja koordinált és fenntartható stratégiák kidolgozása az egészségügyi humán erőforrások tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában