Elővigyázatosság

2023.03.04. 15:45

Raed Arafat bemutatta a válsághelyzetekre való felkészülés útmutatóját

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szombaton bemutatta a válsághelyzetekre való felkészülést és a megelőzést szolgáló útmutatót. A kiadványt elsősorban a vidéki lakosság körében fogják terjeszteni.

Agerpres

A polgári védelem hetét lezáró bukaresti eseményen az államtitkár elmondta, a kiadványt azért válsághelyzeti, nem pedig vészhelyzeti útmutatónak nevezik, mert nem csak a polgári vészhelyzetekre vonatkozik, hanem többek között a dezinformációról és a kibervédelemről szóló információkat is tartalmaz. Az útmutató elérhető interneten, de ki is nyomtatták, hogy az online változatához nehezebben hozzáférő vidéki lakosság körében is terjeszthessék – magyarázta.

Arafat elmondta, a kiadványt a katasztrófavédelem munkatársai fogják eljuttatni a vidéki lakossághoz, de a későbbiekben számítanak a Román Posta segítségére is. Az útmutatót a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya dolgozta ki a védelmi minisztériummal és az Országos Kiberbiztonsági Igazgatósággal együttműködésben.

A szombati eseményen részt vett Cseke Attila fejlesztési miniszter és a földfizikai intézet igazgatója, Constantin Ionescu is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában