DNA

2023.03.29. 12:21

Őrizetbe vették Alexandru Ivant, a fővárosi repülőtereket üzemeltető vállalat volt vezérigazgatóját

Illusztráció

Agerpres

Őrizetbe vették kedden a korrupcióellenes ügyészek George Alexandru Ivant, a fővárosi repülőtereket üzemeltető vállalat (CNAB) volt vezérigazgatóját.
A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerdai közleménye szerint a volt vezérigazgatót többek között befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a Henri Coandă repülőtér üzlethelyiségei bérleti szerződéseinek meghosszabbításával kapcsolatban. Rajta kívül kedden őrizetbe vették a reptéri üzletek egy részét üzemeltető cég társtulajdonosát és a vezérigazgatóját, illetve egy további személyt is.
A DNA szerint az utóbbi gyanúsított 2022. január 11. és november 8. között közvetlenül vagy a CNAB vezetőjén keresztül négy alkalommal kért pénzt (kétszer 10 millió eurót és kétszer 1,2 millió eurót) a repülőtértől üzlethelyiségeket bérlő cég társtulajdonosától és vezérigazgatójától. Az összegekért cserében azt ígérte, hogy befolyásával élve ráveszi a szállításügyi minisztert és George Alexandru Ivant, hogy hosszabbítsák meg az üzleteik bérleti szerződését.
George Alexandru Ivant azzal is gyanúsítják, hogy 2022. február 14-én bizalmas információkat - egy tanácsadói szolgáltatásokra kiírandó közbeszerzés tenderfüzetének adatait - osztott meg egy vállalkozóval, akinek útmutatást is adott arra, hogy miként nyerheti meg a versenytárgyalást.
A DNA közölte, hogy szerdán a négy gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását fogja kérni a Bukaresti Törvényszéktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában