Kék hírek

2023.03.21. 12:25

Migránscsempészettel gyanúsított személyeknél tart házkutatásokat a DIICOT Krassó-Szörény és Temes megyében

Illusztráció

Agerpres

Krassó-Szörény és Temes megyében összesen 29 helyszínen végez házkutatást kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a Temes megyei területi határrendészeti felügyelőség mingránscsempészettel gyanúsított személyeknél.
A DIICOT szerint a román és szerb állampolgárokból álló, 2021 októberében alakult bűnszövetkezet tagjai átjuttatták a migránsokat Szerbiából Romániába, Krassó-Szörény megyébe, innen Temes megyébe szállították őket, ahonnan aztán más személyek segítségével valamelyik nyugat-európai országba kellett volna törvénytelen módon eljutniuk.
A migránsokat többnyire szerbiai menekültközpontokban toborozták a bűnbanda szerb tagjai, és 7-15 fős csoportokban juttatták át őket Románia területére, személyenként 500 és 1000 euró közötti összeg fejében.
Az ügyészek szerint eddig 29 olyan illegális szállítmányt tartóztattak fel a hatóságok, amelyekhez közük volt a bűnbanda tagjainak, mintegy 300 illegális határátlépési kísérletet hiúsítva meg ezáltal. Az ügyben több mint 25 személyt állítanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában