INS

2023.03.06. 11:12

Idén januárban 5,7%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2022 januárjához képest

Idén januárban 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül) 2022 januárjához képest - derült ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közzétett adataiból.

Illusztráció

Agerpres

A nyers adatok szerinti gyarapodás elsősorban a nem élelmiszer jellegű termékek 9,1 százalékos, illetve az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladásának 5,4 százalékos növekedésének köszönhető. Az üzemanyagok eladása ezzel szemben 0,4 százalékkal csökkent éves viszonylatban.
A szezonális és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,3%-kal bővült idén januárban tavaly januárhoz képest a kiskereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül).
A nem élelmiszer jellegű termékek eladása 8,3%-kal, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladása 4,8%-kal növekedett, az üzemanyagok eladása ezzel szemben 0,5 százalékkal csökkent.
2022 decemberéhez viszonyítva 2023 januárjában a nyers adatok szerint 22%-kal csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Az üzemanyagok eladása 23,5%-kal, a nem élelmiszer jellegű termékek 23%-kal és az élelmiszerek, italok és dohánytermékek 20%-kal esett vissza.
A szezonális és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint az eladások 0,7 százalékkal nőttek tavaly decemberhez mérten. Az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladása 3,2%-kal, a nem élelmiszer jellegű termékek eladása 3%-kal nőtt. Az üzemanyagok eladása 8,3%-kal csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában