Bírálat

2023.03.23. 19:24

Drulă: Brüsszelben senki sem érti, hogy a PSD-PNL-kormány miért akarja megtartani a speciális nyugdíjakat

Forrás: Facebook/USR

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă azzal vádolja a kormánypártokat, hogy 'eurómilliárdok elvesztése árán' is megtartanák a különnyugdíjakat.
Az USR csütörtöki közleménye szerint ezekben a napokban a pártelnök Brüsszelben uniós tisztségviselőkkel tárgyal, többek között Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztossal, illetve Didier Reynders igazságügyi biztossal is találkozott.
„Brüsszelben senki sem érti, hogy a PSD-PNL-kormány miért akar ártani Romániának, miért akarja megtartani a speciális nyugdíjakat, és közben elveszíteni azokat az ingyen járó eurómilliárdokat, amelyekhez az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül hozzáférhetne. Nicolae Ciucă miniszterelnöknek 18 ezer lejes speciális nyugdíja van. Marcel Ciolacu megvédi ezt a juttatást. Ezekben a napokban egy olyan kormány képmutatása és gonoszsága mutatkozik meg, amelyik a különlegeseket helyezi előtérbe, és kész feláldozni a romániaiak jövőjét, az iskolákat, kórházakat, autópályákat, amelyeket a PNRR-en keresztül kellene létrehoznunk, csak azért, hogy megtartsa a kiváltságait” - idézte Cătălin Drulát a közlemény.
Az ellenzéki politikus szerint az USR az egyetlen párt, amelyik ellenzi a különnyugdíjakat, mert ebben az ügyben a máskor hangoskodó Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hallgat, és szintén az USR volt az a párt, amelyik a különnyugdíjak felszámolását belefoglaltatta az országos helyreállítási tervbe.
Cătălin Drulă emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság korábban figyelmeztette a kormányt: a különnyugdíjakat szabályozó törvénytervezet nem reformálja meg a rendszert, és csak jelentéktelen összeggel tehermentesíti a költségvetést. „Kérjük az AUR által hallgatólagosan támogatott PSD-PNL-kormánytól, hogy ne helyezze a különlegesek érdekeit valamennyi romániai érdeke fölé” - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában