Vízummentesség

2023.03.15. 08:29

Dereck Hogan: Washington támogatja Románia mielőbbi felvételét az amerikai vízummentességi programba

Illusztráció

Agerpres

Az Egyesült Államok támogatja Románia mielőbbi felvételét az amerikai vízummentességi programba - jelentette ki kedd este újságíróknak Dereck Hogan.
A washingtoni külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese Bukarestben elmondta, hogy a felvételnek két feltétele van. Az egyik, hogy Románia teljesíti a terrorizmussal kapcsolatos információk és adatok cseréjéről, illetve továbbításáról szóló megállapodás valamennyi követelményét. A másik feltétel az elutasított vízumkérelmek számának csökkentése.
Dereck Hogan elmondta, hogy Washington szorosan együttműködik Romániával ezekben a kérdésekben. A múlt héten például egy amerikai külügyminisztériumi küldöttség tárgyalt a bukaresti kormány illetékeseivel arról, hogy milyen információkat kell a román hatóságoknak az állampolgárok rendelkezésére bocsátaniuk a vízumkérelmek jóváhagyási követelményeinek teljesítéséhez.
Beszámolója szerint az amerikai államtitkár-helyettes Nicolae Ciucă miniszterelnökkel is tárgyalt ezekről a kérdésekről. „Elégedettek vagyunk az eddig elért eredményekkel” - jelentette ki Hogan. Az amerikai diplomata a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai párbeszédről szóló találkozón vett részt kedden Bukarestben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában