Egyeztetés

2023.03.27. 09:41

Ciolacu szerint az új kormányprogramban nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a gazdasági patriotizmusra

Agerpres

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök vasárnap este kijelentette, zajlik a koalíciós vezetők körében az egyeztetés az új kormányprogramról, és ő szeretné, hogy a gazdasági patriotizmus nagyobb tendenciát kapjon benne.
A România TV-nek nyilatkozva a nagyobbik koalíciós párt elnöke kifejtette, jelenleg a legfontosabb dolog az új kormányprogram, ami a koalíciós programhoz igazodik. Ő azt szeretné, hogy a gazdasági patriotizmus nagyobb hangsúlyt kapjon az új programban, és Nicolae Ciucă miniszterelnökkel folyamatosan egyeztet ezen a téren.
Véleménye szerint ez alapvető fontosságú, mivel Románia rengeteget importál, a kereskedelmi mérlege kedvezőtlen, majdnem 4 milliárd eurós a hiány ezen a téren. A romániaiak által elfogyasztott disznóhús 80 százaléka, a szárnyashús 40 százaléka importból származik. Az államnak koherens programot kell kidolgoznia többek között a romániai élelmiszertermelés ösztönzésére és támogatására, illetve az infláció mérséklésére - nyomatékosította Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában