Hitelminősítés

2023.03.25. 16:06

Ciolacu: a Fitch felminősítette Románia kilátásait; 3 év után sikerült stabilizálnunk a helyzetet

A Fitch hitelminősítő felminősítette Románia kilátásait és megerősítette besorolását, ami azt jelenti, hogy a befektetők még nagyobb bizalommal tekintenek majd az országra - írta Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke szombaton a Facebookra.

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

'Negatívból stabilra! A Fitch hitelminősítő felminősítette Románia kilátását és megerősítette besorolását. Ez a különbség a jelenlegi kormánykoalíció és a katasztrófa között, amit néhány jobboldali, nagyszájú gnóm csinált, akik történetesen közhivatalban voltak. 3 év után sikerült stabilizálnunk a helyzetet és visszatérnünk Románia stabil kilátásaihoz' - írta Ciolacu.
A szociáldemokrata politikus szerint ez azt jelenti, hogy a befektetők még nagyobb bizalommal tekintenek majd Romániára.
''Folytatjuk a gyors ütemű fejlődést, és tovább tudjuk emelni a romániai alkalmazottak fizetését. Ez egy jó jel a nemzetközi hitelminősítők részéről. De szerénynek és józannak kell maradnunk, és folytatnunk kell az emberek és a gazdaság érdekében hozott intézkedéseket' - szögezte le Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában