ACEA

2023.03.21. 10:41

Az európai országok közül Romániában nőttek a legnagyobb mértékben az újautó-eladások februárban

Illusztráció

Agerpres

Az Európai Gépkocsigyártók Szövetségének (ACEA) kedden közzétett adatai szerint 2023 februárja zsinórban a hetedik hónap volt, amikor nőttek az autóeladások Európában. A legnagyobb arányú növekedést Romániában jegyezték. A 16 legnagyobb európai gépkocsigyártó vállalatot tömörítő szövetség tájékoztatása szerint idén februárban 802.763 autót helyeztek forgalomba az Európai Unióban, az Egyesült Királyságban és az EFTA-országokban (Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc), ami 11,5 százalékos növekedést jelent 2022 második hónapjához képest.
Romániában februárban 12.449 személygépkocsit helyeztek forgalomba, 44,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. A fontosabb gyártók közül a Renault-csoport autóeladásai növekedtek a legnagyobb mértékben, 28,8 százalékkal, összesen 91.352 gépkocsit értékesítettek. A francia vállalatcsoport teljesítménye elsősorban a Daciának köszönhető: ebből a márkából a múlt év februárjához mérten 53,6 százalékkal többet, 44.760 darabot adtak el idén februárban. A Dacia márka piaci részesedése a múlt év februári 3,6 százalékról 5 százalékra növekedett az idei második hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában