Gazdaság

2023.03.03. 19:26

Alina Gorghiu: a kormány által felvett nemzetközi hitelek nem sodorják veszélybe az országot

Forrás: Alina Gorghiu/Facebook

Agerpres

Románia gazdasága nő, a kormány által felvett nemzetközi hitelek nem sodorják veszélybe az országot – jelentette ki pénteki nagybányai sajtótájékoztatóján Alina Gorghiu. A szenátus ügyvivő elnöke értésre adta, hogy nem jelent majd gondot a kölcsönök törlesztése és a kamatok kifizetése, mert Romániának "vannak erőforrásai".

A politikus kifejtette, hogy a román gazdaság növekedési üteme a legnagyobb Európában, a költségvetésben soha nem látott mértékben nőttek a beruházásokra fordított összegek, és nincsenek gondok az uniós alapok lehívásával sem. Fontosnak nevezte, hogy újabb részlet érkezzen az EU helyreállítási alapjából. Elmondta, hogy Románia második kifizetési kérelmének jóváhagyásához az országos helyreállítási terv (PNRR) néhány mérföldkövét még teljesíteni kell, de ez szerinte hamarosan megtörténik.

Gorghiu úgy vélekedett, hogy a gazdaság és az állampolgárok számára a politikai stabilitás a legfontosabb. Hozzátette, hogy a jelenlegi koalíciónak a stabilitás biztosításával sikerült elérnie a gazdasági és szociális célkitűzéseinek jelentős részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában