Parlament

2023.03.14. 15:16

A parlament elé várják Novák Eduárd sportminisztert és Bogdan Aurescu külügyminisztert

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A kormány órája nevű parlamenti vitára várják a parlamentbe Novák Eduárd sportminisztert és Bogdan Aurescu külügyminisztert - döntött kedden a képviselőház házbizottsága. Novák Eduárdnak március 20-án, Bogdan Aurescunak március 27-én kell megjelennie a törvényhozók előtt.
A külügyminisztertől a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vár válaszokat Románia sikertelen schengeni csatlakozási kísérletéről, valamint a Bisztroje-csatornán az ukrán hatóságok által kezdeményezett munkálatokért, amelyek az AUR szerint gazdasági és környezeti károkat okozhatnak Romániának.
A sportminisztert a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) indítványára hívják a parlamentbe. Nováknak a minisztérium által odaítélt díjakkal kapcsolatos összeférhetetlenségeket figyelő és megelőző eljárásokról, valamint a minisztérium és az országos sportszövetségek közötti kapcsolatról, azok belső választásaiba való esetleges beavatkozásokról kell számot adnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában