Koronavírus

2023.03.08. 11:31

A múlt heti koronavírusos esetek 46 százalékát Bukarestből, Kolozs, Iaşi, Máramaros és Brassó megyéből jelentették

Illusztráció

Agerpres

A február 27 - március 5. közötti héten jegyzett koronavírusos megbetegedések 46 százalékát Bukarestből, Kolozs, Iaşi, Máramaros és Brassó megyéből jelentették - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A heti jelentés szerint a jelzett időszakban megfertőződött személyek 44,6 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen.
Az oltott fertőzöttek 50,8 százaléka közvetlenül az oltást követően, illetve több mint hat hónappal a legutóbbi adag beadása után kapta el a betegséget. A koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások 51,7 százaléka Bihar, Beszterce-Naszód, Suceava és Vasuli megyében, illetve Bukarestben történt. Az elhunytak 65,5 százaléka nem volt beoltva SARS-CoV-2 ellen.
A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 86,5 százaléka 60 éven felüli volt, 54,7 százalékuk férfi. 93,7 százaléknak volt még legalább egy nyilvántartott betegsége - olvasható a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában