Riasztás

2023.02.27. 11:02

Temes megye: 65 óvodás, iskolás és tanár hagyta el az iskolaépületet Rekettyőn a Béga áradása miatt

Illusztráció

Agerpres

A Béga kiáradása miatt körülbelül 65 óvodásnak, iskolásnak és tanügyi alkalmazottnak kellett elhagynia hétfőn az iskolaépületet a Temes megyei Rekettyőn (Răchita). Az intézkedést a helyi vészhelyzeti bizottság rendelte el, miután a Béga mintegy 100 méteres szakaszon kiáradt.
A katasztrófavédelem a helyszínen próbálja elhárítani a veszélyt, szivattyúkkal távolítják el a vizet és megerősítik a település közelében lévő gátat. Rekettyőn öt gazdaságból kellett kiszivattyúzni a vizet, és víz alá került a Kladova-Dobosd megyei út is. Harmadfokú (vörös jelzésű) árvízkészültséget rendelt el hétfőn az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) a Béga folyó egy szakaszára.
A hidrológusok szerint a már lehullott és az előrejelzések alapján várható csapadékmennyiség miatt a Béga folyónak a Temes megyei Facsád (Făget) és Bálinc (Balinţ) közötti szakaszán a vízállás meghaladhatja a veszélyességi szintet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában