Közlemény

2023.02.07. 13:02

Őrizetbe vették emberölési kísérlet miatt a férfit, aki bezárta az autó csomagtartójába barátnőjét és rágyújtotta a járművet

Őrizetbe vette a bukaresti törvényszéki ügyészség azt a férfit, aki egy személygépkocsi csomagtartójába zárta barátnőjét, majd rágyújtotta az autót.

Illusztráció

Agerpres
A törvényszéki ügyészség keddi közleménye értelmében a férfi ellen emberölési kísérlet, jogellenes fogva tartás, jogosítvány nélküli vezetés, illetve alkohol vagy más tiltott szerek hatása alatt történő járművezetés miatt indult bűnvádi eljárás.
Az ügyészek szerint a férfi hétfő hajnali 4 óra 40 perc körül bezárta a nőt utóbbi autójának csomagtartójába, majd - bár jogosítványa fel volt függesztve és kokaint is fogyasztott - elindult az autóval a főváros harmadik kerületének utcáin, amíg egy mezőre ért. Ott egy öngyújtóval meggyújtotta az autó belsejét, miközben a nő még mindig a csomagtartóban volt.
Ezt követően a férfi otthagyta a kocsit a mezőn, a rendőrök röviddel ezután fogták el. A nőt is sikerült kimenekíteniük a kocsiból, mielőtt még a lángok átterjedtek volna rá.
Az ügyészek a férfi 30 napos előzetes letartóztatását kérik kedden a bukaresti törvényszéktől.
A közleményben ugyanakkor kiemelik a Különleges Távközlési Szolgálat 112-es segélyhívó szolgálatának operátorai és a bukaresti közúti rendőrség tagjai közötti nagyon jó és hatékony együttműködést. A 112 operátorai folyamatosan tartották a kapcsolatot az áldozattal, a mobiltelefon helymeghatározó adatait továbbították a bukaresti közúti rendőrség munkatársainak, akiknek így idejében sikerült megtalálniuk az autót és kihúzniuk az áldozatot a füsttel elárasztott csomagtartóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában