Látogatás

2023.02.24. 09:13

Nicolae Ciucă biztosította Maia Sandut, hogy Románia támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációját

Forrás: Facebook/Nicolae Ciucă

Agerpres

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön a Victoria-palotában a Maia Sandu moldovai elnökkel folytatott megbeszélésén megerősítette, hogy Románia politikai és technikai szempontból is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációját.
A kormány közleménye szerint a találkozón a felek megvitatták a kétoldalú kapcsolatok napirenjén szereplő témákat, különös tekintettel az energia és a közlekedés területén megvalósuló közös projektekre, amelyek célja Moldova és az Európai Unió összekapcsolása.
A felek egyetértett abban, hogy a kétoldalú kereskedelem előző évhez viszonyított jelentős növekedése ellenére még mindig vannak kiaknázható lehetőségek ezen a területen. A találkozón szóba kerültek a Moldovai Köztársaság biztonsági helyzetével kapcsolatos kérdések is - tájékoztatott a kormány.
Maia Sandu egynapos munkalátogatása során Marcel Ciolacuval is találkozott, aki arról biztosította, hogy Románia továbbra is minden segítséget megad a Moldovai Köztársaságnak.Románia továbbra is minden pénzügyi, gazdasági és politikai segítséget megad, hogy a Moldovai Köztársaság mellé álljon ezekben a különösen nehéz időkben. Erről biztosította csütörtökön a képviselőház elnöke Maia Sandut, amikor fogadta a parlamentben a moldovai elnököt.
A találkozóról Marcel Ciolacu a Facebook-oldalán számolt be. Bejegyzése szerint a romániai befektetéseket támogató konkrét moldovai gazdasági terv lenne a legjobb garancia arra, hogy a moldovai polgárok bizakodva tekintsenek országuk európai integrációjára. „Ebben a feszült regionális helyzetben az egyetlen megoldás a Romániával való partnerség, hogy jobb életet élhessünk együtt az európai családban! Maia Sandu elnök asszonnyal ma közöltük azt szándékunkat, hogy ezeket az intézkedéseket beépítsük a következő kormányprogramba” - írta Ciolacu.
A politikus szerint Románia teljes mértékben támogatja a chişinăui Európa-barát kormány erőfeszítéseit az alkotmányos rend és a jogállamiság megőrzésére Moszkva fenyegetéseivel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában