Árvízkészültség

2023.02.24. 18:50

Másodfokú árvízkészültség lesz érvényben szombattól több folyó erdélyi szakaszain

Illusztráció

Agerpres

Másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el pénteken az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) erdélyi, partiumi és bánsági folyószakaszokra. A hidrológusok szerint szombat 16 órától vasárnap 18 óráig az Iza és a Lápos (Máramaros megye), a Túr (Szatmár megye) és a Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód) vízgyűjtő medencéiben várhatók áradások.
Ugyanakkor szombat 16 órától hétfő délig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Krassó és Néra (Krassó-Szörény megye), Cserna (Krassó-Szörény megye), Zsil (Gorj megye).
Emellett péntek 22 órától hétfő éjfélig elsőfokú árvízkészültség lesz érvényben következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Kraszna (Szatmár és Szilágy megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Hargita és Maros megye), Nyárád (Maros megye), Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros és Fehér megye) és Aranyos (Fehér megye).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában