Katasztrófavédelem

2023.02.21. 14:37

Az eddig megvizsgált épületek tartószerkezetében nem keletkezett kár a Gorj megyei földrengések nyomán

Forrás: gorjeanul.ro

Agerpres

Zsilvásárhely eddig megvizsgált lakóházainak és tömbházainak tartószerkezeti elemeit nem rongálták meg szemmel látható módon a múlt heti Gorj megyei földrengések - tájékoztatott kedden a Gorj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.
A közleményük szerint a megye vészhelyzeti bizottsága szakértői bizottságokat küldött ki a helyszínre megvizsgálni azoknak az épületeknek a tartószerkezetét, amelyekben kárt tettek földrengések, és szükség esetén intézkedni a veszélyek elhárításáról.
Figyelembe véve, hogy az utóbbi napokban nagyon sok megrongálódott épület tulajdonosa kért szakértői vizsgálatot az ISU-tól, a felügyelőség felhívta a figyelmet, hogy az intézmény feladata a vészhelyzetek megelőzése, figyelemmel kísérése és kezelése, és nem tartozik a hatáskörébe a szakértői vizsgálatok elvégzése. Az ISU képviselői emlékeztettek, hogy a megfelelő lakásbiztosítással rendelkező személyek kártérítést kérhetnek.
A múlt heti Gorj megyei földrengések több közintézmény épületében is kárt tettek, ezek felmérésére Bukarestből érkezett vasárnap két szakember. A megyei szakértői bizottság valamennyi oktatási intézményt megvizsgált Zsilvásárhelyen és a többi településen, ahol a földrengéseket érezni lehetett, és megállapították, hogy túlnyomó részükön csak a vakolatrétegen és a mennyezeten keletkeztek repedések, de egyes épületek esetében további vizsgálatot javasoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában