Kormányrendelet

2023.02.01. 09:16

Átszervezik a Román Vasúti Hatóságot, és létrehozzák a Román Vasútbiztonsági Hatóságot

Illusztráció

Forrás: Fcebook/CFR

Agerpres

Átszervezik a Román Vasúti Hatóságot (AFER), és létrehozzák a Román Vasútbiztonsági Hatóságot (ASFR); mindkét közintézmény a szállításügyi minisztérium alárendeltségébe tartozik - döntött keddi ülésén a kormány.
A kabinet tájékoztatása szerint az átszervezés a bürokratikus folyamatok egyszerűsítéséhez, a döntéshozatal zökkenőmentesítéséhez, valamint a szervezeti és döntéshozatali függetlenség növeléséhez járul hozzá.
A rendelet értelmében az AFER egybeolvad a vasúti megfelelőség-ellenőrzést, engedélyezést, jóváhagyást, tanúsítást végző ONFR-vel, átvéve ezáltal annak feladat- és hatáskörét.
A kormányrendelet értelmében ugyanakkor létrejön a Román Vasútbiztonsági Hatóság (ASFR) a Román Vasúti Engedélyező Szerv (OLFR) és az AFER egy részének egyesüléséből. A Román Vasútbiztonsági Hatóság lesz felelős a román vasúti rendszer biztonságának megteremtéséért a teljes rendszer elemeinek tervezése, megépítése, üzembe helyezése, korszerűsítése, felújítása, üzemeltetése és karbantartása, valamint a személyzet szakmai képzése, egészségügyi és biztonsági körülményei tekintetében - derül ki a közleményből.
Az átszervezés hozzájárul a két intézmény tevékenységének rugalmasabbá tételéhez, lehetővé teszi a személyzeti szelekciót a munkaerő minőségének javítása érdekében, segít elkerülni a vasúti- és metrórendszer gazdasági terheinek növekedését, és megkönnyíti a dokumentumok iktatásának és feldolgozásának digitalizálását - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában