Baleset

2023.01.20. 17:31

Munkabaleset történt Szászsebesen, lezuhant három emberrel egy magasemelő targonca szerelőkosara

Illusztráció

Forrás: smurd.ro

Agerpres

Munkabaleset történt egy szászsebesi vállalatnál, egy Kolozs megyei vállalat három alkalmazottja megsérült. Izabella Ursaleş, a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség vezetője arról tájékoztatott, hogy a három férfi egy csarnok tetőzetén végzett javítási munkálatokat, amikor lezuhant a magasemelő targonca szerelőkosara, amelyben a munkások voltak.
A munkások körülbelül hat méteres magasságból estek le. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20, egy 39 és egy 47 éves férfiról van szó. A sérülteket a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházba szállították. Munkavédelmi felügyelők és rendőrök szálltak ki a helyszínre, a munkabeleset pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult.
A Fehér megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy in rem vizsgálat folyik a munkavédelmi előírások be nem tartásának gyanúja miatt, vagyis azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény. A sérültek közül egy Kolozs megyei, ketten Vaslui megyei illetőségűek.

A munkabaleset áldozatai többszörös sérüléseket és zúzódásokat szenvedtek. Az egyik munkásnál súlyos mellkasi sérülést és kétoldali pneumotoraxot (légmellet) állapítottak meg - közölte a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórház. A három férfi sérüléseit a 6 méteres magasságból bekövetkezett zuhanás okozta - állapították meg a szakemberek.
Alexandra Mateş, a gyulafehérvári mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Kolozs megyei illetőségű, 39 éves páciens koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, ami kétoldali légmell (pneumotorax) kialakulását okozta. A 47 éves Vaslui megyei munkás koponya-, gerinc-, kar- és tüdősérülést szenvedett. A legfiatalabb, mindössze 20 éves, szintén Vaslui megyei munkásnak a feje, a hastájéka, valamint a medencéje sérült meg, és több csonttörése is van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában