Politika

2023.01.24. 13:44

Kifütyölték Marcel Ciolacu képviselőházi elnököt a jászvásári ünnepségen

Forrás: Facebook/PSD

Agerpres

Lehurrogták és kifütyölték kedden beszéde közben a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, Marcel Ciolacut a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott jászvásári ünnepség résztvevői. „Én valóban szeretlek titeket” - reagált a politikus az Egyesülés téren összegyűlt tömegből érkező bekiabálásokra és füttyszóra.
Marcel Ciolacu arról beszélt az ünnepségen, hogy 164 évvel ezelőtt a román nép és a vezetői megtették az első lépést a egységes román nemzetállam megvalósításához. „(...) A történelem során minden alkalommal bebizonyítottuk, hogy csak egységesen tudjuk legyőzni az akadályokat. Csak együtt tudunk jobb jövőt teremteni” - fogalmazott a képviselőház elnöke.
A politikus felidézte, hogy 1859-ben nem csak a román nép volt egységes, hanem az eltérő meggyőződésű, erős személyiségű akkori vezetőinek is sikerült egységesen fellépniük a közös cél - Moldva és Havasalföld egyesülése - érdekében. A jászvásári Egyesülés téren zajló ünnepségen mintegy hétezer személy vesz részt. A rendezvényen felszólalt Nicolae Ciucă miniszterelnök is. Az Egyesülés téren tartott ünnepség az egyesülés hórájával zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában