Terv

2023.01.18. 12:32

Ciucă: Cselekvési terv készül az Európai Bizottsággal a PNRR kapcsán még tisztázásra váró kérdésekről

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok koordinátorai a hónap végéig ismertetni fognak egy cselekvési tervet az Európai Bizottsággal (EB) a PNRR kapcsán még tisztázásra váró kérdésekről - jelentette ki szerdán Nicolae Ciucă.
A miniszterelnök a kormányülés elején beszámolt a helyreállítási terv gyakorlatba ültetését irányító minisztériumközi bizottság keddi üléséről is. Mint mondta, számba vették azokat a mérföldköveket és célkitűzéseket, amelyek maradéktalan teljesítése előfeltétele a Románia által benyújtott második kifizetési kérelem jóváhagyásának, illetve már dolgoznak a harmadik és a negyedik fizetési kérelemhez szükséges mérföldkövek előkészítésén. Megállapodtak abban, hogy a hónap végéig a PNRR-be foglalt reformok koordinátorai elkészítenek és ismertetnek egy cselekvési tervet az Európai Bizottsággal még tisztázásra váró kérdésekről.
Nicolae Ciucă ismét hangsúlyozta, Románia "nem engedheti meg magának", hogy akár egy eurócentet is elveszítsen az uniós alapokból. Ezek a pénzek biztosítják a reformok végrehajtását és a gazdasági környezet fejlesztését, amelyek elengedhetetlenek a kiszámíthatósághoz és stabilitáshoz. „E tervekkel a cél nem más, mint a román állampolgárok életminőségének javítása - ez a román kormány célja” - nyomatékosította a miniszterelnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában