Új otthon

2023.01.26. 15:58

Ciucă: A kormány jóváhagyja az Új otthon program folytatását

Illusztráció

Agerpres

A miniszterelnök bejelentette, hogy csütörtöki ülésén a kormány jóváhagyja az Új otthon program folytatását. A program eddig mintegy 330 ezer fiatalnak és családnak nyújtott támogatást lakás vásárlására - emlékeztetett a kormányülésen Nicolae Ciucă.
Adrian Câciu pénzügyminiszter pedig elmondta, hogy az immár 13. éve futó program lehetővé teszi a fiatalok - és más kategóriák - számára, hogy az ingatlanpiaci áraknál olcsóbban vásárolhassanak lakást. „Az idén is folytatjuk ezt a programot, egyelőre 1,5 milliárd lejes támogatási kerettel. Szeretném, hogy az év közepén kiegészítsük ezt az összeget” - mondta Câciu. A kormányfő azt válaszolta, hogy ha megfelelő lesz a gazdasági növekedés, kiegészítik a program költségvetését is.
A program keretében igényelhető legnagyobb hitel 66.500 eurónak megfelelő lej, 5 százalékos előleggel, legtöbb 70.000 euró értékű lakások megvásárlására; illetve 119.000 euró, 15 százalékos előleggel, legtöbb 140.000 euró értékű lakások megvásárlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában